Ιστορια του Ξενοδοχειου Οικοσημο

History of Ikosimo Hotel

Η κατασκευή των θεμελίων του ξενοδοχείου Οικόσημο, έγινε το 1885 και συμπληρώθηκε το 1936 όταν προστέθηκε ο δεύτερος όροφος στο οίκημα.

Όπως πολλά οικήματα του Πηλίου εκέινης της περιόδου, χρησιμοποιήθηκε για κατοικία και χώρος αποθήκευσης. Η οικογένεια Κολοβού έστησε το σπιτικό της στην κατοικία του 2ου ορόφου ενώ το ισόγειο χρησιμοποιήθηκε για την αποθήκευση των ελαιών και άλλων αγροτικών προϊόντων που καλλιεργούσε η οικογένεια.

Μέσα στα χρόνια η κατοικία ανακαινίστηκε αρκετές φορές, μέχρι και την τελευταία ανακαίνιση που δημιούργησε το πανέμορφο ξενοδοχείο. Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια διατηρώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Πηλίου, και εισάγοντας πολλές σύγχρονες ανέσεις και παροχές που προσθέτουν νότες πολυτέλειας στη διαμονή. Το όνομα του το οφείλει στο παλιό πέτρινο οικόσημο που υπήρχε στην είσοδο της αρχικής κατοικίας από τη θεμελίωση της.

Σήμερα το Ξενοδοχείο Οικόσημο είναι ένα πολυτελές και πολύ όμορφο κατάλυμα, που προσφέρει ευχάριστη διαμονή με σύγχρονες ανέσεις και Πηλιορείτικη φιλοξενία στους επισκέπτες του.